Peréz sa nezúčastní britskej Veľkej ceny, bol pozitívne testovaný na COVID-19

Informovala o tom oficiálna webová stránka Formuly 1. Sergio Peréz je po pozitívnom teste izolovaný od zvyšku tímu. Podľa dostupných informácií sa nikto ďalší z jazdcov a členov tímu nenakazil.

Podľa stránky Formuly sa Sergio Pérez cíti fyzicky dobre, avšak kvôli nákaze bude musieť ostať v izolácii po dobu minimálne 10 dní, čo ho prakticky vyšachovalo aj z následujúcej Veľkej ceny venovanej príležitosti 70-teho výročia šampionátu F1.

Racing Point tak bude musieť k Lanceovi Strollovi nájsť náhradného tímového kolegu, ktorý bude závodiť po dobu Checovej neprítomnosti. Najpravdepodobnejšou voľbou pre Otmara Szaufnera a vedenie Racing Pointu sa javia rezervní jazdci Mercedesu Stoffel Vandoorne alebo Estéban Guttieréz. Ich angažovanie Racing Pointu umožňuje dohoda so samotným Mercedesom. Avšak, “ružoví” môžu hľadať aj inde, špekuluje sa aj o Nicovi Hulkenbergovi, ktorý s Perézom tvoril jazdeckú dvojicu ešte vo Force Indii.

Autor Branislav Bihary

Som študent žurnalistiky na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Nie som veľmi nadaný športovec, ale aj napriek tomu ma šport baví. Medzi moje najobľúbenejšie športy patrí futbal, hokej a motošport.

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname